Ψηφιακή Τομοσυνθετική
Μαστογραφία (3D)

Με micro-ακτινοβολία

Τι είναι?

Ο ψηφιακός τοµοσυνθετικός µαστογράφος νέας γενιάς Microdose Mammography της Philips-Sectra µε την πρωτοποριακή τεχνολογία Photon-counting είναι ο πρώτος µαστογράφος παγκοσµίως που “σαρώνει” τον µαστό σε όλο το εύρος του µε τον ειδικό πολυτοµικό ανιχνευτή ανάλυσης 50μm, τη μεγαλύτερη διαθέσιμη απ’ όλους τους απλούς ψηφιακούς και τομοσυνθετικούς μαστογράφους.

Η τελική εικόνα µέγιστης ανάλυσης 25 megapixels και πεδίου 24×26 cm είναι το αποτέλεσμα ανασύνθεσης 25 τομών με pixel 50 μm, οι οποίες εντοπίζουν όλες τις micro-αποτιτανώσεις µη ορατές στο γυµνό µάτι και ανιχνεύσιµες από ειδικό υπολογιστικό πρόγραµµα i-CAD που υποδεικνύει στον γιατρό τις ύποπτες κακοήθεις βλάβες µε αυτόµατη µεγένθυση και επεξεργασία αυτών.

Ο πολυτοµικός ανιχνευτής µε την πρωτοποριακή τεχνολογία Photon-counting µετράει ένα προς ένα τα φωτόνια  Χ  χωρίς να διοχετεύεται περιττή ακτινοβολία στο στήθος και αυτός είναι ο λόγος που χαρακτηρίζεται ως “microdose” ή “μικροδόσης ” γιατί η δόση ακτινοβολίας είναι ελάχιστη και σε επίπεδα “micro”, έως 7 φορές χαµηλότερη από οποιοδήποτε άλλο σύστηµα µαστογραφίας παγκοσµίως.

Η ποιότητα της απεικόνισης του μαστού είναι εξίσου σημαντική όσο και η δόση ακτινοβολίας που χρησιμοποιείται και απορροφάει ο μαστός. Δεδομένου ότι η μαστογραφία είναι μια προληπτική εξέταση που πρέπει να γίνεται σε ετήσια βάση, είναι ζωτικής σημασίας  να προστατευτεί ο µαστός από την περιττή ακτινοβολία.

Δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος που να σας αποτρέπει απ΄την πραγµατοποίηση αυτής της τόσο σημαντικής εξέτασης.

Μαζί καταπολεμάμε τον καρκίνο του μαστού.

Κλείστε ραντεβού

Φόρμα Επικοινωνίας