Αξονική Στεφανιογραφία

Σύγχρονη εναλλακτική λύση

Τι είναι?

Σύγχρονη εναλλακτική λύση για έλεγχο των αγγείων της καρδιάς χωρίς καθετηριασμό και χωρίς την ανάγκη νοσηλείας. Πραγματοποιείται με τον ειδικό Πολυτομικό Αξονικό Τομογράφο του εργαστηρίου (TOSHIBA AQUILION 64 ΤΟΜΩΝ) με μια απλή ενδοφλέβια ένεση μικρής ποσότητας σκιαγραφικού υγρού και σε χρόνο μόλις 30 δευτερόλεπτα.

Ταυτόχρονα με την καρδιά εξετάζονται οι πνεύμονες, το μεσοθωράκιο και τα μεγάλα θωρακικά αγγεία.

Η Αξονική Στεφανιογραφία με την εξέλιξη την τεχνολογίας των σύγχρονων πολυτομικών Αξονικών Τομογράφων 64 τομών έχει πλησιάσει το ποσοστό ανίχνευσης στενώσεων στο 99% και εφαρμόζεται με επιτυχία ως πρώτη διαγνωστική εξέταση στα μεγαλύτερα καρδιολογικά – καρδιοχειρουργικά κέντρα της Ευρώπης και του κόσμου.

Συνιστάται ως προληπτικός έλεγχος (screening) σε άτομα υπερτασικά, υπέρβαρα, με αυξημένη χοληστερίνη, σε άτομα με κληρονομικότητα για στεφανιαία νόσο, σε καπνίζοντες και σε ασθενείς που έχουν υποστεί καρδιολογικό επεισόδιο εμφράγματος ή έχουν δεχτεί by pass, stent ή μπαλονάκι.

Πως γίνεται η εξέταση

Τοποθετείται μικρός φλεβοκαθετήρας (“πεταλούδα”) από σιλικόνη στο χέρι, ώστε την κατάλληλη στιγμή να χορηγηθεί το σκιαγραφικό υγρό το οποίο είναι απαραίτητο για την ολοκλήρωση της στεφανιογραφίας. Τρία (3) ηλεκτρόδια καρδιογράφου τοποθετούνται στον εξεταζόμενο και κατά τη διάρκεια της εξέτασης δίνονται οδηγίες εισπνοής. Για την επιτυχία της εξέτασης είναι σημαντικό να συνεργαστείτε όσο το δυνατόν καλύτερα. Συνολικός χρόνος εξέτασης της καρδιάς, 10 sec.

Μετά την εξέταση

Επιστρέφετε στις καθημερινές σας συνήθειες χωρίς κάποιο περιορισμό και μια πλήρης ιατρική έκθεση θα σας δοθεί μετά από λίγες ώρες.

Κλείστε ραντεβού

Φόρμα Επικοινωνίας