FAQs

Συχνές ερωτήσεις

Ναι βεβαίως. Με Ιντεραμέρικαν, Εθνική ασφαλιστική και όλες τις ασφάλειες που έχουν ως συνεργαζόμενο δίκτυο την Βιοιατρική, το Υγεία και το Ιατρικό Αθηνών.

Για απλές εξετάσεις όπως ψηφιακές ακτινογραφίες, πανοραμικές, κεφαλομετρικές, μαστογραφία, μέτρηση οστικής πυκνότητας και ορισμένες αξονικές δεν απαιτείται ραντεβού. Για τις ώρες που πραγματοποιούνται οι εξετάσεις παρακαλώ καλέστε την γραμματειακή υποστήριξη στο 2241078078 ή 2241036840.

Είτε τηλεφωνικά στο 2241078078 ή 2241036840 είτε συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας στο site μας www.stavroulis.gr

Ναι βεβαίως, χωρίς κανένα περιορισμό για την ασφάλεια του ασθενή αρκεί να έχουν περάσει το ελάχιστο 3 μήνες από την ιατρική πράξη.

Ναι βεβαίως, χωρίς κανένα περιορισμό για την ασφάλεια του ασθενή αρκεί να έχουν περάσει το ελάχιστο 3 μήνες από την ιατρική πράξη.

Αν η περιοχή μελέτης είναι το ισχίο ή το γόνατο που έχει τοποθετήθει το μεταλλικό μόσχευμα, ή εικόνα θα είναι περιορισμένη διαγνωστικά λόγω παραμαγνητικών παρασίτων στην εικόνα.

Ναι βεβαίως, χωρίς κανένα περιορισμό για την ασφάλεια του ασθενή αρκεί να έχουν περάσει το ελάχιστο 3 μήνες απο την ιατρική πράξη και το stent να είναι κατασκευασμένο χρονολογικά μετά το 2004.

Για stent πριν το 2004 πρέπει να προσκομήσετε την ειδική ταυτότητα του stent ώστε να βεβαιωσούμε την απόλυτη συμβατότητα του με το μαγνητικό πεδίο.

Ο γενικός κανόνας είναι ότι οι βηματοδότες δεν μπορούν να εισελθούν σε μαγνητικό πεδίο καθώς υπάρχει ο κίνδυνος αποσυντονισμού της λειτουργίας με όποιες συνέπειες για τον ασθενή.

Ωστόσο ορισμένοι σύγχρονοι βηματοδότες είναι συμβατοί με το μαγνητικό πεδίο εφόσον ο εξειδικευμένος τεχνικός του βηματοδότη τον ρυθμίσει καταλλήλως.

Τα πλήρως ψηφιακά μηχανήματα που διαθετούμε μας επιτρέπουν να ρυθμίσουμε την δόση ακτινοβολίας με βάση την ηλικία του παιδιού και ως εκ τούτου ή δόση ακτινοβολίας είναι ιδιαίτερα χαμηλή.

Καλό θα ήταν να γίνετε η μαστογραφία την 2η εβδομάδα του κύκλου, δηλ μεταξύ 7ης και 14ης ημέρα όπου ο μαστικός αδένα είναι πιο “ήρεμος” από τις ορμονικές επιρροές.

Αν έχετε ακανονιστό κύκλο καλό θα είναι συζητήσετε με έναν απο τους εξειδικευμένους ακτινοδιαγνωστές μας σχετικά με την ημέρα διεξαγωγής της εξετάσης.

Αν είστε σε εμμηνόπαυση δεν υπάρχει κανένας περιορισμός.

Η μελετη του μαστου περιλαμβανει διαφορες τεχνικες οπου καθε τεχνικη προσθετει μοναδικες χρησιμες πληροφοριες στην τελικη διαγνωση.

Τα νέα πρωτόκολλα απεικονιστικού ελέγχου του μαστού απαιτούν την μελέτη του μαστού την ίδια ημέρα με ψηφιακή μαστογραφία και με υπερήχο μαστού.

Ωστόσο αν υπάρχει βεβαρυμένο οικογενειακό ιστορικό με καρκίνο του μαστού ο μαστογραφικός έλεγχος μπορεί να γίνει και σε μικρότερη ηλικία καθώς ο ψηφιακός τομοσυνθετικός μαστογράφος που διαθετούμε έχει την μικρότερη δόση ακτινοβολίας παγκοσμίως μη ανιχνεύσιμη από τους κλασικούς ανιχνεύτες ακτίνων Χ.

Ο ΜΤ που διαθετούμε είναι από τους πιο ανοιχτούς και φιλικούς προς το ασθενή καθώς και ο πιο γρήγορος με μέσο χρόνο εξετάσης τα 11 λεπτά.

Η πιό συχνή παρενέργεια αλλά ταυτόχρονα σπάνια σε καθημερινή χρήση είναι η ήπια αλλεργική αντίδραση με δερματικά εξανθήματα.

Η πιό σπάνια παρενέργεια είναι ο βρογχοσπασμός.

Ναι βεβαίως. Το αντίγραφο μπορεί να είναι είτε ηλεκτρονικό, είτε σε οπτικό δίσκο DVD με το ανάλογο πρόγραμμα μελέτης των ακτινολογικών εικόνων είτε σε φιλμ. Η χρέωση του αντιγράφου εξαρτάται από το είδος του.

Ναι βεβαίως, αρκεί να έχουμε γραπτή εξουσιοδότηση από τον άμεσα ενδιαφερόμενο με βάση τον νέο κανονισμό προσωπικών δεδομένων (GDPR).

Ναι βεβαίως, αρκεί να έχουμε γραπτή εξουσιοδότηση από τον άμεσα ενδιαφερόμενο με βάση τον νέο κανονισμό προσωπικών δεδομένων (GDPR).

Ο θεράποντας ιατρός σας θα λάβει ένα κρυπτογραφημένο αρχείο που ανοίγει με έναν κωδικό που θα δώσει το εργαστήριο μας στον άμεσα ενδιαφεόμενο.

Κλείστε ραντεβού

Φόρμα Επικοινωνίας